logo Historer med betyding - Del disse!

Alle var redd for å røre katten, så tok han den opp, og noe helt fantastisk skjedde

En rørende historie om en mann som møtte en herreløs katt på sin veg.

Alle i vårt nabolag visste hvem Grimling var. Grimling var en huskatt som bodde i kjelleren.

Grimling var først og fremst opptatt av tre ting: slossing, å klatre opp på søplekonteineren, samt, la oss kalle det, elskov. Disse aktivitetene sammen med livet på gaten satte sine spor på Grimling.

For det første hadde den kun ett øye, og der hvor det andre skulle ha vært, var det nå bare ett hull. Katten manglet også øret på samme side. Hans venstre ben så ut som det en gang hadde hatt ett alvorlig brudd, og var vokst sammen på en litt merkelig måte. Dette gjorde at han alltid så ut som om han var i ferd med å snu rundt. Halen hadde han forlengst mistet, og det var kun en liten stump igjen, men som til gjengjeld var konstant i bevegelse. Grimling var grå, med striper over hele kroppen, bortsett fra oppe på hodet hvor han hadde arr.

Hver gang noen så Grimling erklærte de det samme: ”Det var da en forferdelig stygg katt!”. Foreldrene i området fortalte sine barn at de ikke måtte gå nær katten. De voksne jaget den vekk når den forsøkte å komme inn i deres hjem. Dette gjorde de ved å kast stein på den eller helle vann over ham. Det var til og med de som klemte potene hans i døra.

Grimling reagerte alltid på samme måte. Når han ble dynket med vann, stod han våt og rolig og ventet på at de ville la ham være i fred. Når noen kastet noe etter ham, la han seg rolig ned å ba om tilgivelse. Når han krøp forbi barna, mjauet han alltid fryktelig, og hoppet opp til dem, som om han ba dem om å vise en anelse medfølelse. Hvis noen tok ham opp, begynte Grimling straks å slikke skjorte-ermet, eller hva annet den kunne finne.

En dag bestem Grimling seg for å erklære sin kjærlighet til to hunder som bodde hos naboen. Hundene, derimot, gjengjeldte ikke denne kjærlighetserklæringen, og Grimling fikk en real omgang juling. Jeg hørte fryktinngydende skrik, og bestemte meg for å se hva som skjedde. Da jeg kom frem til Grimling forsto jeg snart at hans tid på jorden var i ferd med å ebbe ut.

Grimling lå på en våt gressplen, hans bakføtter var fryktelig deformerte, og foran på kroppen var ett enormt sår istedet for pels. Jeg løftet opp katten, og ville ta den med hjem. Katten stønnet og hev etter pusten, jeg kunne høre at han led, og jeg kunne se hvor fryktelig han hadde det. Jeg tenkte kun hvor forferdelig vondt katten måtte ha det.

Jeg kjente noe vått på øret. Grimling krympet seg i smerte, men forsøkte allikevel å slikke meg i øret. Jeg begynte å kjele med ham, og katten strøk meg over ansiktet med poten, for så å flytte sine gyldne øyne for å kikke på meg. Jeg hørte en svak murring. Selv nå, med forferdelige smerter, ba den stygge katten, full av arr, kun om en smule medfølelse.

I det øyeblikket fremsto Grimling for meg som den vakreste og kjærligste skapning jeg noensinne hadde sett. Han forsøkte ikke å bite elle klore meg, han ønsket ikke å løpe vekk eller å kjempe på noen måte. Han bare kikket på meg, og trodde på at jeg ville redde ham.

Grimling døde i mine armer innen jeg kom hjem. Jeg satt med ham i lang tid, mens jeg tenkte på hvordan han, men hans deformerte kropp, full av arr, hadde forandret mitt syn på hva det egentlig betyr å ha ett rent hjerte, og elske noen med en ekte og ubegrenset kjærlight. Grimling lærte meg mer om medfølelse enn tusen bøker, forelesninger eller TV programmer til sammen. Dette vil jeg alltid være takknemlig for. Katten hadde mange arr utenpå kroppen, men det var imidlertig meg som hadde innvendige arr, og det var i nettopp dette øyeblikket jeg bestemte meg for å overvinne disse, og å komme meg videre i mitt liv. Jeg vil gi alt av meg selv til de som er viktige for meg.

Mennesker ønsker å bli rikere, ha mer suksess, de vil være likt av all, og de ønsker å være vakre. Jeg vil heller alltid forsøke å være Grimling.

Dersom du liker denne posten – del den! Del på Facebook

Del denne vakre historien. Del denne posten.

× Gi en «liker» til deldisse.com Jeg har klikket på «liker»
×

Gi en «liker» til deldisse.com